MIPIM PONOVO OKUPLJA NAJVEĆE SVETSKE IGRAČE IZ REAL ESTATE INDUSTRIJE

02. Mar 2022

Najveći sajam nekretnina na svetu, MIPIM, koji je poslednje dve godine dva puta odložen zbog pandemije koronavirusa, održaće se od 15. do 18. marta u Kanu, a kako potvrđuju organizatori iz kompanije RX France, broj izlagača i učesnika biće blizu nivoa iz 2019. godine, kada je MIPIM dočekao više od 25.000 delegata iz celog sveta.

MIPIM 2019 OKUPIO JE 25.000 DELEGATA/PHOTO:MIPIM.COM

Četvorodnevna manifestacija koja se, tradicionalno, od 1990, održava svake godine u Festivalskoj palati u Kanu, okuplja najveće svetske igrače iz sektora nekretnina i važi za najvažniji događaj u kalendaru real estate industrije koji se ne propušta. Ne bez razloga, jer na 22.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, više od 3.800 kompanija iz svih oblasti sektora nekretnina iz celog sveta predstavlja svoje nove projekte u potrazi za odgovarajućim partnerima ili lokacijama za nove investicije. MIPIM je idealno mesto za susrete investitora i developera i razvoj novih investicija u poslovne i stambene zgrade, hotele, industrijske i logističke centre i retail objekte. Ono što ovaj događaj čini posebno atraktivnim jeste činjenica da na njemu učestvuje veliki broj investitora koji su uvek u potrazi za novim investicionim prilkama.

MIPIM JE IDEALNO MESTO ZA SURETE INVESTITORA I DEVELOPERA/FOTO:MIPIM.COM 

MIPIM okuplja učesnike iz više od 100 zemalja, najviše ih je iz Francuske, Nemačke, Ujedinjenog kraljevstva, Belgije i Italije, ali na stotine delagata dolazi i iz svih ostalih evropskih zemalja, Azije i obe Amerike. Među učesnicima najviše je,  investitora i finansijskih institucija (24%), potom kompanija koje pružaju usluge u sektoru nekretnina (21%) i developera (10%). Tu su i brojni delegati hotelskih grupacija, trgovinskih lanaca, operatora, kompanija za pružanje tehnoloških usluga, predstavnici gradova i lokalnih samouprava...

Osim izložbenog prostora na štandovima i prilike da jedan na jedan organizuju susrete, učesnicima MIPIM-a na raspolaganju je više od 100 stručnih konferencija iz svih ključnih oblasti real estate industrije, kao i mogućnost da se međusobno svi povežu preko online platforme.

MIPIM SE ODRŽAVA U FESTIVALSKOJ PALATI U KANU/FOTO:MIPIM.COM

Na MIPIMU se svake godine dodeljuju i nagrade u nekoliko kategorija, između ostalog za najbolji kulturni i sportski objekat, najbolji zdravstveni objekat, najbolji hotelsko-turistički rizort, najbolji industrijsko-logistički objekat, najbolju poslovnu zgradu, najbilji renovirani objekat, najbolji projekat budućnosti...

MIPIM svake godine ima temu koja se bavi nekim aktuelnim real estate trendom. Tema ovogodišnjeg MIPIM-a je "Driving urban change", odnosno prilagođavanje gradova zelenim i humanijim standardima gradnje i života u zajednici. Upravo na ovu temu biće i govor bivšeg francuskog predsednika Fransoa Olanda, inače jednog od inicijatora Pariskog sporazuma o borbi protiv klimatskih promena iz 2015, koji će svečano otvoriti MIPIM 22.

 

Tekst: Nikolina Vukićević

Foto: mipim.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.