NAPREDUJE IZGRADNJA EPIC GAMES I 3LATERAL KAMPUSA U NOVOM SADU

28. Jun 2023
Photo: 3Lateral

Kompanije Epic Games i 3Lateral uveliko realizuju plan izgradnje svog kampusa u Novom Sadu, nadomak Univerzitetskog centra u Radničkoj ulici. Reč je o centru za istraživanje i razvoj MetaHuman tehnologija koji će podržavati razvoj hardverskih i softverskih rešenja za kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi. Prostor će imati auditorijum sa 240 mesta, kancelarije koje omogućuju fleksibilni rad, sobe za rad u tišini, kao i posebnu zonu za druženje i povezivanje zajednice.  

Kampus se nalazi prekoputa Univerziteta u Novom Sadu / Foto: 3Lateral

„Odabir lokacije za naš kampus nije bio nimalo slučajan”, izjavio je Uroš Sikimić, Business Development Lead u kompaniji 3Lateral. „Činjenica da se nalazi prekoputa Univerziteta u Novom Sadu pokazuje da smo usmereni na kreiranje čvrste i još snažnije saradnje sa kreatorima, edukatorima i istraživačima putem čitavog spektra alata i programa koje Epic Games pruža. Izgradnja auditorijuma će nam omogućiti da razmenjujemo znanja i sarađujemo sa našim partnerima, kao i sa celokupnom kreativnom zajednicom.”

Kampus je dizajniran tako da podrži celokupan ciklus savremenih tehnoloških procesa – od ranih istraživanja do same isporuke proizvoda. U njemu će, između ostalog, biti prostorije za skeniranje lica i tela, kao i studio za snimanje pokreta i dizajn zvuka.

Prostorija za snimanje pokreta / Foto: 3Lateral

U arhitektonskom smislu, projekat je osmišljen tako da, pored potreba tima, poštuje i okruženje u kom se nalazi, neguje duh kraja i upotpunjuje izgled Radničke ulice i zelenila u njoj. U obzir su uzeti i susedi koji žive u blizini samog kampusa, pa položaj objekta ima odgovarajuću udaljenost od drugih zgrada. Dodatno, zbog podzemne garaže svi zaposleni i posetioci imaće dovoljno parking mesta.

Ekološka održivost je takođe jedan od ključnih aspekata kampusa. Fasada je projektovana tako da se optimizuju gubici energije i da se omogući prirodna osvetljenost i ventilacija prostora tokom celog dana. Pored toga, zgrada će imati zeleni krov na kom će u najvećoj meri biti lokalne biljne vrste koje će se zalivati prikupljenom kišnicom i tako omogućiti formiranje mikro ekosistema za insekte i ptice.

3Lateral je nedavno potvrdio glavnog izvođača radova na projektu, a očekuje se da će izgradnja biti završena do kraja 2025. godine. Tokom trajanja radova, kompanija će nastaviti da podstiče saradnju sa lokalnim istraživačima, kreatorima i edukatorima u svom novom objektu koji se nalazi u Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu gde organizuje edukativne programe i događaje posvećene tehnologijama iz MetaHuman i Epic Games ekosistema. Za više informacija možete posetiti platformu ArtStation.

O KOMPANIJI EPIC GAMES

Epic Games je američka kompanija osnovana 1991. godine od strane CEO Tim Sweeney. Sedište kompanije je u Keriju, Severna Karolina, a kompanija ima preko 50 kancelarija širom sveta. Danas je Epic vodeća kompanija u oblasti interaktivne zabave i provajder alata za 3D tehnologije. Epic stoji iza jedne od najpopularnijih video igara na svetu, Fortnite, i ima više od 600 miliona naloga sa preko 4,7 milijardi prijateljskih veza u Fortnite-u, Fall Guys-u, Rocket League-u i Epic Games Store-u. Kompanija takođe razvija Unreal Engine koji pokreće neke od vodećih svetskih video igara i primenjuje se u raznim industrijama kao što su film, televizija, arhitektura, automobilska industrija, proizvodnja i simulacija. Kroz Unreal Engine, Epic Games Store i Epic Online Services, kompanija obezbeđuje kompletni digitalni ekosistem za developere i kreatore, kako bi gradili, distribuirali i upravljali igrama i drugim digitalnim sadržajima.

O KOMPANIJI 3LATERAL

Kompanija 3Lateral razvija inovativne tehnologije za digitalizaciju ljudskog izgleda i pokreta na visokom nivou fotorealističnosti. Prepoznata je kao pionir u oblasti gejming industrije i ima bogatu listu uspešnih AAA gejming projekata. Njihova tehnologija primenjiva je u različitim industrijama, kao što su veštačka inteligencija, biometrija, robotika, automobilska industrija i istraživanje. Kako bi digitalizovala izgled i pokret ljudi, kompanija razvija kompletna rešenja – od elektronike i hardvera za 3D i 4D skeniranje, do IT infrastrukturnih rešenja, baza podataka, pipeline-a, algoritama za obradu, kao i rešenja za engine u realnom vremenu. Kao sastavni deo Epic Games Inc, 3Lateral tim u Novom Sadu razvija tehnologije u oblasti digitalnih ljudi za Unreal Engine. Udruženim snagama, s jasnom vizijom, kompanije nastavljaju zajedno da kreiraju pozitivan uticaj na tehnologiju, edukaciju, i razmenu znanja u timu i široj zajednici.

Izvor: 3Lateral

 

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.