NESTLÉ ZAVRŠIO PRVU FAZU GRADNJE NOVE FABRIKE U SURČINU

26. Feb 2022
Photo: ekapija.com

Kompanija Nestlé obeležila je završetak prve faze izgradnje nove fabrike u Surčinu. Novi pogon koristiće lokalno uzgajanu soju i biće namenjen proizvodnji Garden Gourmet portfolija na bazi biljaka. Planirani proizvodni kapacitet fabrike je 12.000 tona godišnje, a izvoz je planiran u Francusku, Nemačku, Holandiju, Italiju, Španiju i Veliku Britaniju. Nova fabrika prostiraće se na 18.440 kvadratnih metara i nalazi se nadomak postojeće Nestlé fabrike u Surčinu, koja radi od 2012. godine. Početak proizvodnje u novoj fabrici planiran je za poslednji kvartal tekuće godine, prenosi ekapija.com.

Iz kompanije Nestlé za region južnog Adrijatika navode da je u pitanju izgradnja najmodernije fabrike u skladu sa zelenim standardima koja će zaposliti novih 330 radnika, dok ukupna vrednost investicije iznosi 67 miliona franaka.

Cilj Garden Gourmet portfolija jeste da u potpunosti koristi soju koja se uzgaja na evropskom zemljištu. Fabrika će koristiti obnovljivu energiju iz hidroelektrana, neće proizvoditi komunalni otpad i svu otpadnu vodu tretiraće na licu mesta u sopstvenom postrojenju za preradu otpadnih voda.

Nestlé je 2012. godine preuzeo fabriku „Centroproizvoda", nastavio proizvodnju brenda „C" i započeo proizvodnju svetski poznatih THOMY, MAGGI i Nestlé Professional proizvoda, sa izvozom u više od 40 zemalja širom sveta. U ovom trenutku kompanija Nestlé Srbija zapošljava 550 ljudi u fabrici i korporativnom sedištu firme.

 

Izvor: ekapija.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.