NJUJORK PLANIRA DA SMESTI BESKUĆNIKE U NAPUŠTENE HOTELE

10. May 2022
Photo: Pixabay

Gradonačelnik Njujorka Erik Adams javno je dao podršku predlogu državnog zakona koji bi gradu olakšao pretvaranje nedovoljno iskorišćenih ili praznih hotela u pristupačne stambene objekte.

Adams je apelovao na zakonodavce države Njujork da daju zeleno svetlo za ovo ključno sredstvo u borbi protiv krize pristupačnih stanova, kojim je planirano i rešavanje problema beskućništva.

Konverzija koja je predložena nacrtom omogućila bi vlastima da stvore pristupačne stambene jedinice za manje novca i u kraćem vremenskom roku, piše ArchDaily.

Prema rečima Adolfa Kariona mlađeg, trenutnog komesara Odeljenja za očuvanje i razvoj stambenog prostora grada Njujorka, gradska stambena kriza zahteva kreativnost i nove alate za izgradnju, te on smatra da je ovom zakonu neophodan prvi korak za otključavanje potencijala koji nude neiskorišćeni hotelski prostori i tako se proširi ponuda pristupačnog stanovanja.

„Suočavamo se sa krizom beskućništva i krizom pristupačnih stanova. Prenamenom nedovoljno iskorišćenih hotela možemo brže i jeftinije stvoriti pomoćno stanovanje. Porodicama, starijim osobama i svim Njujorčanima kojima je to potrebno, uključujući i naše komšije beskućnike, možemo da omogućimo pristupačno, trajno stanovanje“, rekao je Adams.

Ovaj predlog zakona utire put za veću fleksibilnost u američkim zakonskim i građevinskim propisima u cilju rešavanja nedostatka stambenog prostora. Sadašnja administracija Njujorka je već ponudila 171 milion dolara za finansiranje skloništa za beskućnike i dodatne sadržaje.

 

Izvor: archdaily.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.