NOVA LOKACIJA ZA OTVORENI TRŽNI CENTAR U BEOGRADU

04. Oct 2022
Photo: Pixabay

Plan detaljne regulacije za područje privredne zone „Auto-put“ u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu za blok između ulica Marka Čelebonovića, saobraćajnice T6 i novoprojektovane saobraćajnice, izmenjen je i dopunjen na sednici Skupštine Grada Beograda održanoj 28. septembra.

Glavni urbanista Marko Stojčić navodi da je reč o novoj lokaciji predviđenoj za novi otvoreni tržni centar.

„Nova lokacija ima oko 7,3 hektara i u funkcionalnom smislu biće mnogo povoljnija u odnosu na današnju. U okviru parcele biće i parking prostor i svi neophodni komunalni objekti, kao i trafo-stanica koja će biti ne samo za potrebe OTC, već i za neke delove opština Zemun i Novi Beograd“, istakao je Stojčić.

On je izrazio očekivanje da će nakon projektovanja, koje je povereno „Gradskim pijacama“, novi objekat biti završen naredne godine, navodi Beoinfo.

Na sednici je doneta i odluka da se deo Zemunske ulice preimenuje u Egipatsku ulicu zbog inicijative Ambasade Egipta da se jedna ulica na teritoriji Beograda ovako nazove. Naziv Zemunska ulica ostaće u rezidencijalnom delu, što bi u prostornom smislu obuhvatilo stambene objekte sa neparnim kućnim brojevima.

 

Izvor: beograd.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.