NOVI IZGLED SAVSKOG TRGA

07. Jan 2023
Photo: Printscreen / Facebook / Siniša Mali

Ministar finansija Siniša Mali postavio je na svom Instagram nalogu ilustraciju kako bi u budućnosti trebalo da izgleda zgrada Pošte na Savskom trgu, u kojoj će se, kako je naveo, nakon temeljne rekonstrukcije, nalaziti Dečiji muzej Beograda i pozorište Boško Buha.

„Biće rekonstruisana zgrada Pošte, kojoj će biti vraćena fasada i izgled koji je imala pre Drugog svetskog rata. U toj zgradi biće smeštene veoma važne institucije kulture – Dečiji muzej Beograda i Pozorište Boško Buha, čime će konačno biti rešen problem lokacije tog teatra, a što je bila i velika želja pokojnog glumca Milorada Mandića Mande. Iza te zgrade biće nova državna škola i vrtić. Škola će biti najmodernija u gradu, nastava će biti dvojezična, a imaće i unutrašnji bazen i sportske terene. U staroj zgradi železničke stanice biće Muzej istorije Srbije, iza kojeg će se nalaziti metro stanica na kojoj će se ukrštati prve dve linije podzemne železnice. Zajedno sa spomenikom Stefanu Nemanji to će upotpuniti ovaj deo Beograda na void”, rekao je minister u intervjuu za Novosti.

Mali očekuje da će 2025. biti započeti radovi na svim objektima u okviru Beograda na vodi, a da će do 2028. kompletan projekat biti završen.

„Kamen temeljac postavljen je 2015. i za nepunu deceniju i po ovde će, na 100 hektara, ukupno nići novih dva miliona kvadratnih metara. Mogu samo da budem ponosan na to, to je prevashodno uspeh građana Srbije i potvrda naše odgovorne politike. Do sada je u Beogradu na vodi završeno 14 zgrada, 10 novih se gradi, ove godine zvanično se otvara i Kula Beograd, najviša zgrada u ovom delu Evrope, visoka 168 metara. Dnevno oko 2.500 radnika je angažovano u okviru ovog kompleksa. Projekat je i po brojkama simbol razvoja, rasta i uspeha Srbije”, rekao je minister finansija za Novosti.

Izvor: novosti.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.