NOVI ŽITELJI U 69 NAPUŠTENIH KUĆA U BAČKOJ PALANCI

23. Sep 2022
Photo: travelist.rs

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije, Milan Krkobabić, posetio je danas Bačku Palanku, gde je sredstvima iz programa ovog ministarstva kupljeno i useljeno 69 kuća, i tom prilikom istakao da je naseljavanje praznih kuća imperativ za državu.

Krkobabić je nakon radnog sastanka sa rukovodstvom Opštine, kome je prisustvovao i predsednik Akademijskog odbora za selo Dragan Škorić, posetio selo Pivnice koje je, sa kupljenih 14 praznih seoskih kuća, jedno od najuspešnijih u tom domenu.

On je obišao i porodicu Filipović, koja se iz Novog Sada preselila u ovo bačko selo, a zatim je posetio i „Slovački dom“, koji je mesto okupljanja, negovanja tradicije i kulturnog života seljana, a u kome je postavljena izložba svatovskih marama, narodne nošnje, ručnih radova i predmeta iz prošlosti Pivnica.

Ministar je u obližnjem selu Despotovo, u prisustvu predsednice Zadružnog saveza Vojvodine Jelene Nestorov Bizonj, posetio i zadrugu „Agronom Despotovo“, koja uspešno posluje od 2001. godine.

Ova zadruga obrađuje 2.600 hektara zemlje i zapošljava više od 100 ljudi. Kao stožer ovog kraja i primer uspešno primenjenog koncepta zadrugarstva, 2019. godine je dobila 15 miliona dinara za nabavku mehanizacije u ratarstvu, preko programa namenjenog zadrugama, koji takođe sprovodi Ministarstvo za brigu o selu.

Predsednik Opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, naveo je da je ova lokalna samouprava korisnik sredstava po tri od četiri programa Ministarstva za brigu o selu, u ukupnom iznosu od približno 109 miliona dinara.

 

Izvor: ekapija.com

2022. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.