POČELI RADOVI NA SANACIJI BRANKOVOG MOSTA

15. Nov 2022
Photo: Pixabay

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je gostujući na TV K1 da je cilj gradske uprave da se preduhitre neke stvari koje mogu da se dogode, kao što je slučaj sa Brankovim mostom čija je sanacija počela.

On je naglasio da od 1954. godine nije rađeno na dilatacionim spojnicama Brankovog mosta, prenosi Beoinfo.

„To je možda moglo da sačeka još par meseci, ali onda postoji rizik da se postojeći korodirani stubovi javne rasvete sruše usled jakog vetra tokom zime. Kako bismo svakako morali da zatvorimo saobraćaj dok budemo menjali stubove javne rasvete, odlučili smo da završimo sve to što nije rađeno četrdeset godina. Za takve stvari je svakako pogodniji avgust, ali je ovo situacija na koju ne možete da utičete, morate da donesete odluku i poslušate struku“, istakao je Šapić.

Napomenuo je i da se trenutno rekonstruiše više od 30 ulica u gradu, koje nisu u bile u planu kada je došao na mesto gradonačelnika.

„Rebalansom budžeta obezbedili smo oko milijardu dinara za sanaciju i rekonstrukciju ovih ulica. Možda je i to moglo da sačeka leto, ali po mom mišljenju neke stvari treba da se urade kada se ukaže prilika“, rekao je Šapić.

Gradonačelnik Beograda je najavio da će polovinom decembra, kada bude prestala građevinska sezona, izaći pred građane sa informacijom koliko je ulica urađeno i kako su one izgledale pre i posle rekonstrukcije. Podsetio je i da je osnovano telo "Lice grada" koje sinhronizuje rad svih republičkih i gradskih preduzeća.

 

Izvor: beograd.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.