POČINJE IZGRADNJA PROJEKTA EMONIKA U LJUBLJANI

01. May 2022
Photo: emonika.si

Projekat Putničkog centra Emonika u Ljubljani, kojim treba da se uredi železnička I autobuska stanica u glavnom gradu Slovenije, posle 20 godina otkad je raspisan međunarodni konkurs, konačno će biti realizovan. Izgradnja počinje u aprilu, što su nedavno najavili ministar za infrastrukturu Jernej Vrtovec i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković. Sredstva za javni deo projekta obezbediće država i Slovenačke železnice, a privatni deo projekta gradiće Mendota Invest i OTP Grupa.

U severnom delu Emonike biće više od 19.500 kvadratnih metara poslovnog prostora sa više od 790 parking mesta. Poslovni kapacitet projekta je upotpunjen visokom zgradom u južnom delu, koja će sa 20 spratova biti najviša zgrada u Ljubljani. Imaće više od 10.000 kvadratnih metara poslovnog prostora.

U južnom delu projekta, pored Trga fronta oslobođenja, biće izgrađen novi tržni centar površine 24.500 kvadratnih, sa više od 80 lokala i 900 parking mesta.

Pored tržnog centra biće i hotel sa 153 sobe i baštom visoko iznad grada. Duž Vilharjeve ceste biće više od 205 stanova i penthausa sa krovnim baštama.

Tekst: Jovana Nikolić

Foto: emonika.si

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.