PORTONOVI OTVARA VRATA OAZE LUKSUZA NA OBALI JADRANA

27. May 2023
Photo: Portonovi

Prestižno naselje Portonovi započeto je pre nekoliko godina kao ambiciozan projekat na prostoru bivše vojne baze Kumbor, a danas predstavlja jednu od najelitnijih adresa u čitavom regionu. Rizort ne živi samo tokom letnjih meseci, već u njemu tokom svih godišnjih doba pulsiraju različite kulture, stilovi, tradicije, danonoćni zabavni i kulturni programi.

Foto: Portonovi

Raznovrsna ponuda i program bogat događajima mame goste da posete Portonovi i steknu jedinstveno iskustvo tokom svakog godišnjeg doba. Ovaj luksuzni rizort domaćin je brojnih atraktivnih događaja, a posetioci uvek mogu da dožive iskustvo drugačije od svih prethodnih, upotpunjeno ponudom smeštaja, restoranima sa raznovrsnim jelima, kao i modernom umetnošću, zabavnom i kulturnom scenom. Sve ovo je razlog više da za jedno od narednih planiranih putovanja odaberete baš Portonovi, koji je jedna od najpoželjnijih crnogorskih destinacija.

Foto: Portonovi

Smešten na manje od sat vremena vožnje od internacionalnih aerodroma u Tivtu i Dubrovniku, Portonovi se prostire na skoro dva kilometra obalnog područja i već sada je naširoko prepoznat kao idealna destinacija za produžene vikende, ali i za život na obali Jadrana, zbog čega važi i za odličnu priliku za kupovinu ili iznajmljivanje nekretnina. Privatni heliodrom, mogućnost pristanka u modernu marinu sa 238 vezova i privatni garažni prostor, samo su neke od prednosti ovog naselja, koje pružaju dodatni komfor i sigurnost. Pored brojnih parkova i čarobnih vrtova, Portonovi pruža bogatu kulinarsku i barsku scenu, sa pravom lepezom lokalnih i mediteranskih ukusa.

Foto: Portonovi

Moderan dizajn i tradicionalno arhitektonsko nasleđe

Prilikom stvaranja ove luksuzne oaze, posebna pažnja bila je usmerena na planiranje čak i najsitnijih detalja. Zato i ne čudi što su za dizajn svih rezidencija, koje variraju od jednosobnih apartmana do raskošnih vila, bile zadužene svetski poznate arhitekte. Njihova inspiracija bila je safirna voda Bokokotorskog zaliva, ali i smaragdne doline koje ga okružuju. Takođe, uspeli su da spoje savremeni pristup izgradnje sa tradicionalnim arhitektonskim nasleđem Herceg Novog i na taj način, kreirali ponudu nekretnina koja se fokusira na apsolutnu posvećenost užitku i iskustvu koje će ostati duboko urezano u sećanje svakog gosta. Svaka stambena jedinica ima svoj identitet, ali sve dele suštinu Portonovog – mir, prefinjenost i vrhunsku eleganciju. 

Sky vile

Prostrani penthaus apartmani smešteni su na priobalju, u samom srcu kompleksa, i predstavljaju oličenje prefinjenog života na rivijeri. Svaki je jedinstveno delo arhitektonske umetnosti koja odiše najvišim nivoom dizajna, elegancije i udobnosti. Enterijer predstavlja pravi miks toplog i savremenog dizajna, punog otvorenog prostora koji je idealan za druženje. Krase ih i privatne terase koje pružaju neometan pogled na Bokokotorski zaliv, kao i infinity bazeni.

Foto: Portonovi

Marina apartmani

Najekskluzivnija adresa u Portonovom rezervisana je za Marina apartmane, koji se nalaze tik uz obalu, sa direktnim pristupom marini. Pozicionirani u samom kulinarskom i društvenom centru, imaju savršen položaj, koji obezbeđuje užitak u svemu što ovo naselje čini posebnim, sa vrhunskim restoranima, kafićima, barovima i prodavnicama na samo korak od vas.

Foto: Portonovi

Rezidencije u naselju

Neverovatna kombinacija mediteranskih, venecijanskih i crnogorskih uticaja iznedrila je okruženje sa obiljem zelenila i cvetova u kome se nalaze neke od najlepših rezidencija u naselju, na samo nekoliko minuta od mora. Variraju od jednosobnih apartmana do zasebnih vila, a svima im je zajedničko da imaju mnogo unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora za zabavu, druženje i opuštanje.

Zajednica koja živi 365 dana u godini

Portonovi je mnogo više od jednostavnog luksuznog odmarališta – u arhitektonskom i ugostiteljskom pogledu, ne postoji slično mesto u ovom delu sveta. On je živa zajednica i tokom čitave godine u njemu se okupljaju ljudi iz svih krajeva sveta, kako bi uživali u životu bogatom avanturama.

Foto: Portonovi

Svaki milimetar rivijere odiše neverovatnim boemskim duhom, a brojni restorani i kafići pozicionirali su je kao epicentar zabave i dobrog provoda. Za sve ljubitelje rekreacije i nege tela, dostupne su vrhunske teretane, fitnes centri, teniski tereni i bazeni na otvorenom, ali i Chenot Espace Wellness centar u okviru One&Only hotela, sa stručnim osobljem koje će vam pružiti luksuzne spa tretmane. Takođe, tu je i galerija Pizana, u kojoj se redovno organizuju kulturno-umetnička dešavanja, izložbe i performansi, kao i razni butici i ateljei lokalnih i svetski poznatih dizajnera.

Neizostavni deo, koji daje posebnu čar, svakako je i privatna plaža sa belim peskom, kao i čarobni mirisni vrtovi, u kojima će odmor pronaći, kako vaše telo, tako i duša. Sve to je i više je nego dovoljno da Portonovi postane omiljena lokacija za beg, bez obzira na koji vremenski period i sa koje tačke sveta dolazite.

Za više informacija o predstojećim dešavanjima u rizortu pišite na events@portonovi.com.

O rezervacijama smeštaja informišite se na stay@portonovi.com.

Za više informacija o rezidencijama pišite na enquiries@portonovi.com.

Tekst: Jovana Nikolić

Fotografije: Portonovi

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.