PREDSTAVLJENO IDEJNO REŠENJE ZA BIO4 KAMPUS

21. Jul 2022
Photo: bio4.rs

BIO4 kampus, čija je ukupna vrednost izgradnje oko 190 miliona evra, a opremanja oko 100 miliona evra, prostiraće se na oko 20 hektara zemljišta i obuhvatiće obrazovne naučno-istraživačke institucije, odnosno tri fakulteta i osam naučnih instituta. Projekat predstavlja novi bioekonomski kamp u Evropi i obuhvata četiri oblasti: biomedicinu, biotehnologiju, bioinformatiku i biodiverzitet.

Kampus će biti smešten u neposrednoj blizini beogradskog Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak i novog sedišta Agencije za lekove i medicinska sredstava (ALIMS), sa kojima će činiti jedinstvenu biomedicinsku celinu. Imaće ukupnu površinu od 110.000 m2, u njemu će biti angažovano oko 1.200 profesora i istraživača i oko 4.000 studenata.

Kako je navedeno na sajtu Bio4.rs, početak gradnje očekuje se u prvoj polovini 2023. godine, a plan je da u prvom kvartalu 2025. godine kampus počne da radi.

Institucije koje će biti obuhvaćene ovim kampusom su Biološki i Farmaceutski fakultet i grupa za bioinženjering Tehnološko-metalurškog fakulteta, piše ekapija.com.

Otvoreni konkurs za dizajn idejnog rešenja raspisan je prošle godine, a ugovor za izradu idejnog projekta za lokacijske uslove A faze izgradnje BIO4 Kampusa dodeljen je beogradskom preduzeću za inženjering „Bekament“.

Detalji projekta biće poznati nakon završetka projektne dokumentacije, a u međuvremenu pogledajte 3D prikaze idejnog rešenja.

 

Izvor: ekapija.com

Renderi: bio4.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.