PROŠIRUJE SE PEŠAČKA ZONA U NAJUŽEM CENTRU BEOGRADA

06. Jun 2022
Photo: Pixabay

U narednih desetak dana počinje uređenje Sremske ulice izjavio je Goran Vesić u jutarnjem programu RTV Pink.

„Uređenje Sremske ulice izvodi se od granice završene rekonstrukcije Ulice maršala Birjuzova do uklapanja u postojeće stanje ulica Terazije, Knez Mihajlove i Kolarčeve. Ovi radovi su deo proširenja pešačke zone u najužem centru grada. U Sremskoj ulici uklanjamo postojeći asfalt, kako bi se i ova ulica uklopila u pešačku zonu sa zastorom od granitnih ploča i kocaka“, rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Radovi obuhvataju i izgradnju kišne kanalizacije, zaštitu ili izmeštanje svih postojećih instalacija koje mogu biti ugrožene prilikom izvođenja radova, kao i postavljanje žardinjera i pergola sa zalivnim sistemom i ozeljenjavanjem.

„Rekonstruiše se Sremska ulica u dužini od 165 metara, a biće urađena hidroizolacija gornje konstrukcije podzemnog pešačkog prolaza kod Palate Albanija“, rekao je Vesić i najavio da će ubrzo na sličan način biti rekonstruisan i deo Nušićeve ulice u delu od Terazija do Dečanske.

Vrednost projektovanja i izgradnje iznosi 87,9 miliona dinara, a izvođač treba da završi radove tokom jeseni.

 

Izvor: beograd.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.