PRVE GOLF REZIDENCIJE U CRNOJ GORI

30. Jul 2023
Photo: Luštica Bay

Luštica Bay, moderan i vibrantan grad koji se razvija na obali Jadrana, ovog leta predstavlja prve golf rezidencije u Crnoj Gori, smeštene pored budućeg profesionalnog golf terena sa 18 rupa, koji će ovoj destinaciji doneti prestižan status i novu lifestyle dimenziju života na crnogorskom primorju.

The Peaks naselje, pogled iz vazduha / Foto: Luštica Bay

Ovaj izuzetan rezidencijalni kompleks koji se gradi u Luštica Bay-u, nudi izvrsnu priliku za investiciju i već pokreće interesovanje na globalnom tržištu nekretnina. Prvi stanovnici golf rezidencija svoje ključeve preuzeće već sledeće godine, s obzirom na to da je izgradnja kompleksa upravo počela.

Prvi stanovnici golf rezidencija svoje ključeve preuzeće već sledeće godine / Foto: Luštica Bay

The Peaks, sa elegantnom rezidencijalnom kolekcijom uz budući golf teren, treće je naselje u okviru trenutne faze razvoja projekta Luštica Bay i čini svojevrsnu krunu ovog integrisanog primorskog grada.

Najekskluzivniji deo Botanike čine moderne vile / Foto: Luštica Bay

Prvi kvart koji je dostupan na tržištu, pod imenom Botanika, otelovljuje viziju celovitosti naselja The Peaks. Idejni projekat Botanike potpisuju svetski nagrađivani, grčki arhitektonski biro Block 722 i crnogorski NRA Atelier, kojima je kamena kuća poluostrva Luštica poslužila kao inspiracija za razvoj koncepta.

U sklopu Botanike nalazi se 12 gradskih kuća, površine 215 kvadrata / Foto: Luštica Bay

RAFINIRANI, SAVREMENI DIZAJN ENTERIJERA PROSTRANIH VILA SA VRHUNSKIM NAMEŠTAJEM „UOKVIRUJE“ POGLED NA JADRAN, KROZ VISOKE PROZORE I DVOKRILNA VRATA, KOJA PROSTORU DAJU OBILNU PRIRODNU SVETLOST, STRUJANJE VAZDUHA I OSEĆAJ VAZDUŠASTE LAKOĆE

Iz prostranih stanova, gradskih kuća i vila pruža se pogled na plavetnilo Jadrana i blagi teren na kojem će biti buduće prve rupe golf terena sa potpisom Gary Player. Izgradnja Botanike podrazumeva prirodne materijale, poput lokalnog kamena na fasadama, međama i guvnima. Kameni zid je odlika i nekih unutrašnjih prostora, dok drveni elementi čine glavnu odliku prefinjenog, udobnog i prostranog enterijera.

Savremeni dizajn enterijera odlikuje komfor i sofisticiranost / Foto: Luštica Bay

Rezidencijalni portfolio Botanike obuhvata sedam vila, 12 gradskih kuća i 39 apartmana. Najekskluzivniji deo Botanike čine moderne vile, površine od 357 m2 do 435 m2, na imanju koje se prostire na približno 1.000 kvadratnih metara. Arhitekte su dale prednost životu na otvorenom, osmislivši velike terase sa letnjom kuhinjom i prostorom za ručavanje, spoljnim tušem, elegantnim infinity bazenom i otvorenim kaminom.

Kuće su opremljene modernim, kvalitetnim nameštajem / Foto: Luštica Bay

Rafinirani, savremeni dizajn enterijera prostranih vila sa vrhunskim nameštajem „uokviruje“ pogled na Jadran, kroz visoke prozore i dvokrilna vrata koja prostoru daju obilnu prirodnu svetlost, strujanje vazduha i osećaj vazdušaste lakoće. Kameni zid je, uz kamin, glavna odlika dnevne sobe koja pruža udoban celodnevni boravak, uz druženje sa porodicom i prijateljima. Kupatilo je takođe opremljeno u kamenu, uz najsavremenije elegantno uklopljene elemente. Kompletan komfor u vilama osigurava podno grejanje i parket od najkvalitetnijeg hrastovog drveta, što omogućava boravak tokom cele godine. Na raspolaganju su i velika garaža i ostava.

Naselje Botanika sinonim je trenda tihog luksuza / Foto: Luštica Bay

Gradske kuće, površine 215 m2, raspolažu sa tri prostrane, komforne i sa ukusom uređene sobe. Kuće su opremljene modernim, kvalitetnim nameštajem i svim savremenim pogodnostima za duži boravak i život na ovoj destinaciji. Ovi objekti predstavljaju sinonim trenda „tihog luksuza“, čemu doprinose i privatni bazen, terasa sa delom za obedovanje na otvorenom, letnjom kuhinjom i spoljnim tušem. U sklopu svake kuće je i natkriveni prostor za parking.

U okviru kvarta Botanika, na raspolaganju su i stanovi, strukture od jednosobnog do trosobnog, površine od 100 do 170 m2. Svaki stan ima balkon i terasu koji uokviruju skladni izgled ovih rezidencijalnih jedinica, sa pogledom na pučinu Jadrana i celo poluostrvo Luštica. Bazen se nalazi na svega nekoliko koraka od rezidencije.

BORAVAK U KOMPLEKSU BOTANIKA PRUŽA ISTINSKI OSEĆAJ UŽIVANJA, UZ MIRIS SOLI KOJI DONOSI POVETARAC S PUČINE I SPEKTAKULARAN POGLED NA JADRAN

Botanika postavlja nove standarde izuzetnosti, na harmoničan način valorizujući lokalno arhitektonsko nasleđe i duh prošlih vremena koji se integrišu sa prefinjenim, vanvremenskim dizajnom enterijera. Boravak u ovom kompleksu pruža istinski osećaj uživanja, uz miris soli koji donosi povetarac s pučine i spektakularan pogled na morska prostranstva. 

Prve golf rezidencije u Crnoj Gori smeštene pored budućeg profesionalnog golf terena sa 18 rupa / Foto: Luštica Bay

„Povezujući lokalno nasleđe i savremene građevinske tendencije, dajemo omaž autentičnosti destinacije Luštica Bay i jedinstvenom načinu života, zahvaljujući kojima svetski putnici, iskusni poznavaoci nekretnina i investitori dolaze u Crnu Goru sa svih strana sveta. Takođe, sa neskrivenim ponosom možemo reći da je kupovina nekretnine u kvartu Botanika kvalitetna investiciona odluka iz više razloga. Prvenstveno, ovde je lokacija budućeg golf terena, zatim, nudimo izuzetan paket benefita za vlasnike i svedočimo već dokazanom rastu vrednosti nekretnina u okviru našeg integrisanog grada koji nastavlja da se razvija“, saopštili su iz kompanije Luštica Bay. 

Tekst i foto: Luštica Bay

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.