PUPINOVA PALATA GRADIĆE SE NA NOVOM BEOGRADU

21. Mar 2022
Photo: gradnja.rs

Pupinova palata gradiće se na Novom Beogradu u blizini poslovnog centra Erport siti. Ukupna bruto nadzemna površina kompleksa je 80.699,18 metara kvadratnih. Prema projektu koji je objavljen na sajtu gradske uprave, zidaće se dve zgrade umesto hala koje će biti srušene.

Objekat u obliku latiničnog slova „S“ imaće devet spratova i visinu do 35 metara. Gradiće se u dve faze. Prva će biti do ulice Tošin bunar, a druga prema unutrašnjem delu parcele. Faza 1 obuhvata stambeno poslovni deo sa većinskim učešćem stanovanja u odnosu na poslovanje, sa pripadajućim garažnim etažama.

Faza 2 je predviđen nastavak izgradnje gde je većinski zastupljeno poslovanje u odnosu na stanovanje sa pripadajućim garažama. Spratnost objekta u prvoj fazi je 3Po+P+9+PS. Spratnost objekta faze 2 je 3Po+P+9+PS, dok je spratnost poslovnog dela objekta 10 nadzemnih etaža, odnosno P+8+PS, prenosi beogradske.rs.

Ukupno postoji pet pristupa parceli, od čega su četiri sa jugozapadne strane iz ulice Nova 5, i jedan pristup sa jugoistočne parcele iz ulice Nova 6.

Broj stanova celokupnog kompleksa je 691, broj poslovnih prostora namenjen poslovanju je 45, dok je broj lokala namenjen trgovini 20. Ukupna neto površina stanova je 45.608,94 metara kvadratnih. Prosečna kvadratura stanova je 66 metara kvadratnih.

Potreban kao i ostvaren broj parking mesta je 1086.

Staklena fasada od aluminijumskih profila predviđena je na poslovno-stambenom delu objekta. Aluminijumski profili su tamne boje – antracit siva. Spojevi aluminijuma i čelika zaštićeni su odgovarajućim merama zaštite, i obrađeni prema specifikacijama, zastaklena termopan staklom. Kao detalj na fasadi se pojavljuju dinamično postavljeni brisoleji koji razigravaju fasadu i ujedno imaju funkcionalnu ulogu.

Prezentacija urbanističkog projekta koji je izradio „Falcon group“ d.o.o. za investitora „DB SET UP SOLUTIONS“ d.o.o., trajaće do 04. aprila u gradskoj upravi.

 

Izvor: beogradske.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.