U SREDU SE OTVARA PRVA DEONICA AUTO-PUTA BEOGRAD-BAR U CRNOJ GORI

01. Jul 2022
Photo: Screenshot (Youtube/RTCG)

Prva deonica auto-puta u Crnoj Gori biće otvorena u sredu, 13. jula. Prvih sedam dana vožnja, odnosno putarina, biće besplatna. Maksimalna brzina na deonici od Podgorice do Kolašina dužine 41 kilometar, kojom putnici izbegavaju kanjon Morače, ograničena je na 100 kilometara na sat.

Kako prenosi RTCG, vozače posle prolaska naplatne rampe čekaju tri trake. Strogo je zabranjena vožnja u rikverc ili polukružno okretanje. Savetuju da se ne paniči ukoliko se promaši izlaz za isključenje sa auto-puta. Takođe, treba poštovati postavljenu signalizaciju.

„Sve što se dešava u zatvorenom delu auto-puta, odnosno u tunelima, pokriveno je kamerama. U slučaju bilo kakvog problema iz komandnog centra aktiviraju se sve nadležne službe – policija, vatrogasci, ali i oni koji održavaju i nadziru auto-put“, navodi RTCG.

Vlada Crne Gore usvojila je pre mesec dana Predlog odluke o visini i načinu plaćanja putarine na prvoj deonici auto-puta Bar-Boljare po kojoj će putarina za motore biti 1,5 evra, za automobile 3,5 evra, a za autobuse i kamione 17 evra.

 

Izvor: rtcg.me

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.