ZAVRŠENA PRVA FAZA IZGRADNJE NOVE ZGRADE KLINIČKOG CENTRA SRBIJE

28. Feb 2022
Photo: buducnostsrbijeav/Instagram

Prva faza radova rekonstrukcije i izgradnje Kliničkog centra Srbije je završena i otvorena juče, saopštio je sajt Predsednika Srbije. U ovu medicinsku ustanovu na 86.000 kvadratnih metara, sa opremom najnovije generacije, uloženo je 260 miliona evra.

Zgrada je dobila salu nazvanu „robotik hirurgija" u kojoj se nalazi jedan od najmodernijih rendgen aparata, kao i prostor intenzivne nege koji ima ukupno 231 krevet.

U saopštenju se dodaje da je ceo projekat plaćen iz budžeta, osim manjeg dela koji je finansiran iz kredita. Predsednik je prilikom posete naveo da će u novoj zdravstvenoj ustanovi biti zaposleno 400 novih lekara.

Nova zgrada KCS imaće ukupno 825 bolničkih kreveta, a najavljeno je da će prvi pacijenti biti primljeni za sedam dana.

Prema rečima direktora Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milike Ašanina, nova zgrada Klinčkog centra na 12 spratova imaće i 34 operacione sale, osam angio-sala, tri magnetne rezonance, šest skenera i 12 rendgen kabineta.

Prema najavama, u novu zgradu biće premešten Urgentni centar, deo hirurgije, plastična hirurgija, endokrina hirurgija, neurologija, hematologija, gastroenterologija, ortopedija i kardiohirurgija.

 

Izvor: predsednik.rs

Foto: buducnostsrbijeav/Instagram

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.