ZAVRŠETAK „TIRŠOVE 2“ NAJAVLJEN DO PROLEĆA 2025. GODINE

02. Jun 2022
Photo: Bexel Consulting

Izgradnja dečje bolnice Tiršova 2 biće gotova do proleća 2025. godine, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Verujem da ćemo do proleća 2025. godine imati potpuno novu bolnicu, a pripremni radovi, koji su najkomplikovaniji deo posla, biće gotovi do jeseni“, rekao je Vučić koji je juče sa evropskim komesarom za proširenje EU Oliverom Varhejiem obišao radove na izgradnji Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 koja se finansira delom iz donacije EU, a delom iz zajma Razvojne banke Saveta Evrope, preneo je sajt predsednika Srbije.

Gradnja Tiršove 2 koštaće 117,2 miliona evra, od čega je za građevinske radove potrebno 95 miliona, a ostalo za nabavku opreme.

Donacija EU za gradnju te dečje klinike iznosi 35,7 miliona evra, što je, navodi sajt Vlade Srbije, jedna od najvećih donacija koje je Unija odobrila za projekte van sektora transporta i energetike, a druga tranša se obezbeđuje iz zajma Razvojne banke Saveta Evrope.

Nova dečija klinika će obuhvatiti 57.000 metara kvadratnih, od kojih je 36.000 kvadratnih metara predviđeno za medicinski prostor sa osam najsavremenijih operacionih sala i 37 kreveta intenzivne nege, piše ekapija.com.

Kompleks je projektovan za ukupno 286 bolničkih kreveta koji će biti raspoređeni u 154 sobe.

Dečja klinika Tiršova 2 nalaziće se u okviru Kliničkog centra Srbije, u neposrednom okruženju GAK Višegradska i postojeće dečje klinike Tiršova 1, a imaće direktan pristup sa auto-puta.

 

Izvor: ekapija.com

2023. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.