ZGRADA BEOBANKE NA ZELENOM VENCU POSTAJE BRANKOV BIZNIS CENTAR

22. Jan 2023
Photo: Vizuelizacija: Aleksandar Ćopić – BeardedArchitect

Nakon što je nedavno izdata dozvola za početak radova, bivša zgrada Beobanke na Zelenom vencu za godinu i po dana biće pretvorena u Brankov biznis centar. Smeštena na jednom od najprometnijih saobraćajnih čvorišta u Beogradu, stara četrnaestospratnica će rekonstrukcijom, adaptacijom i sanacijom postati moderna poslovna zgrada projektovana u skladu s principima zelene gradnje, prenosi gradnja.rs.

Vizuelizacija: Aleksandar Ćopić – BeardedArchitect

Investiciju od 20 miliona evra vodi novosadska kompanija u vlasništvu kompanije Astoria Properties, koja je pre dve godine od Stattwerk-a kupila četrnaestospratnicu od 10.500 kvadratnih metara na uglu ulica Carice Milice i Brankove, od kojih će se 8.000 kvadrata, kada zdanje bude preuređeno, izdavati.

Vizuelizacija: Aleksandar Ćopić – BeardedArchitect

Idejni projekat Brankovog biznis centra potpisuje beogradski studio Folić architects, uz poštovanje dela Milice Šterić, koja je za ovo delo 1961. godine dobila Sedmojulsku godišnju nagradu za arhitekturu.

Uz poštovanje koncepta održivog razvoja, kako je najavljeno, nova moderna poslovna zgrada u centru grada biće u skladu sa principima zelene gradnje, sa fokusom na optimizaciju potrošnje energije, što će troškove zakupaca svoditi na minimum.

Vizuelizacija: Aleksandar Ćopić – BeardedArchitect

Zakupci će mogu da izaberu kancelarijski prostor od 250 do 650 kvadratnih metara, a prednost zgrade je i njena fleksibilnost i mogućnost da korisnici svoj deo prostora urede u skladu sa sopstvenim potrebama i zahtevima.

„Akcenat se daje prirodnom svetlu, a posebno zelenoj krovnoj bašti sa prelepim panoramskim pogledom na prestonicu“, navedeno je u zajedničkom saopštenju SF1 Group i MPC Propertiesa koji upravlja Brankovim biznis centrom.

Vizuelizacija: Aleksandar Ćopić – BeardedArchitect

Prednosti ovog objekta su odlična pozicija, dobra povezanost sa ostatkom grada, vidljivost objekta, pogled na Beograd iz njega, kao i to što je zgradu, nekadašnje poslovno sedište Energoprojekta, projektovala Milica Šterić.

Izvor: gradnja.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.