ZLATIBORSKI CAR: LUKSUZNI KONDO HOTEL KAO SIGURNA INVESTICIJA

06. Feb 2023
Photo: Zlatiborski Car

U srcu najposećenije srpske planine, u mirnom okruženju nedaleko od centra i jezera, uskoro počinje gradnja luksuznog kondo hotela Zlatiborski Car. Okružen borovima i brezama, u naselju poznatom kao zlatiborsko Dedinje, Zlatiborski Car budućim vlasnicima nudi premijum apartmane sa vrhunskom opremom najpoznatijih svetskih proizvođača, luksuzni spa centar sa zatvorenim bazenom, i restoran na vrhu sa najlepšim pogledom na Zlatibor. Neometan pogled na okolne pejzaže zagarantovan je iz svakog apartmana jer ne postoji mogućnost gradnje u neposrednoj blizini.

Foto: Zlatiborski Car

Projektovan po ugledu na alpske luksuzne “chalete”, atraktivan i umetnički oblikovan, prefinjenog dizajna koji se savršeno uklapa u planinski ambijent, sa akcentom na toplini i udobnosti, Zlatiborski Car spada u malu grupu investicionih objekata „za sva vremena” sa kategorijom 5 zvezdica i garantuje brz povrat investicije u periodu od pet do devet godina.

APARTMANI

Rezidencijalni deo kompleksa sastoji se od studio apartmana veličine 18-23 m2 i nešto većih 31-35 m2, dvosobnih 36-39 m2 i 45-53 m2, dupleks penthausa 75-122 m2, i kraljevskog apartman od 184 m2. Svaki apartman poseduje terasu i neometani pogled, kupatilo sa tušem ili mini đakuzijem za dvoje, i parking mesto u podzemnoj garaži.

Foto: Zlatiborski Car

U izgradnji se koriste najbolji materijali i sistemi, kao što su prirodan masivni kamen sa izraženim detaljima i ukrasima i ventilisane fasade u stilu planinske arhitekture savremenog alpskog tipa. Završni materijali su vrhunskog kvaliteta, dok izolacija kamenom vunom od 15 cm obezbeđuje minimalne troškove grejanja i hlađenja, zvučnu i termo izolaciju između apartmana, i ventilaciju unutrašnjih prostora.

Foto: Zlatiborski Car

Apartmani će biti opremljeni shodno standardu hotela sa 5 zvezdica. Poseduju sigurnosna ulazna vrata (protivpožarna i protivprovalna), hrastov parket većih dimenzija renomiranog proizvođača prve klase, moderno osvetljenje, drvene ili kamene obloge zidova. U penthausima sе nalazi kamin od mermera.

HOTELSKI SADRŽAJ I SPA CENTAR

Hotel poseduje multifunkcionalnu konferencijsku salu sa 120 mesta, manje sale za sastanke, kao i restoran na vrhu sa više od 125 mesta, terasom i vidikovcem sa kog se pruža najlepši pogled na ceo Zlatibor.

Beg od užurbane svakodnevice gosti mogu pronaći u luksuznom spa i welness centru koji se prostire na 700 m2. U okviru ove oaze za opuštanje nalazi se ambijentalni zatvoreni bazen za plivanje površine 120 m2, sa prirodnim osvetljenjem krovnog tipa i veštačkom plažom.

Foto: Zlatiborski Car

Spa centar upotpunjuju đakuzi, pet sauna, parno kupatilo, slana soba, tople klupe, tople kade, relaks sobe, a korisnicima je na raspolaganju masaža i teretana. Najmlađi mogu uživati u posebnom dečjem bazenu.

ENERGETSKA EFIKASNOST I SMART HOME SISTEM

Uprkos tome što je reč o luksuznom objektu, budući kupci ne moraju da brinu o visokim računima jer su troškovi održavanja niski zahvaljujući inovativnim rešenjima. Radi maksimalne uštede, objekat se greje kombinacijom centralno postavljenog sistema toplotnih pumpi i gasnih kotlova, a na krovu je predviđena mini solarna elektrana. Korisnici će imati besplatnu toplu sanitarnu vodu, a po potrebi i sopstvenu vodu za piće sa dubine preko 100 m zahvaljujući arterskom bunaru. Predviđena je i daljinska kontrola svih operativnih sistema.

SIGURNA INVESTICIJA

Ulaganje u ovaj prelepi kompleks, okružen borovima i brezama, sigurna je investicija u budućnost. Izgradnja još jednog kraka autoputa dodatno će približiti Beograd i Zlatibor, a naredne godine završava se započeta izgradnja 20 zatvorenih i otvorenih terena za pripremu sportista.

Foto: Zlatiborski Car

Ribničko jezero dobiće uređenu plažu, a kod međustanice gondole planirani su golf tereni, čime ovaj turistički centar prerasta u pravo mondensko mesto i ima sve predispozicije za privlačenje svetskih džet-set klijenata. Najnoviji projekat opštine Čajetina i manastira Hilandar predviđa da se na 70 hektara grade naučno-obrazovni kampovi koji će prerasti u obrazovnu ustanovu po ugledu na slične u svetu. Kad se na sve ovo doda i mali aerodrom za biznis-džet avijaciju koji se nasipa, jasno je kakva popularnost Zlatibor čeka već za koju godinu.

Zbog svega toga očekuje se dalji porast cena u segmentu premijum nekretnina i povećanje broja gostiju i stalno nastanjenih ljudi na Zlatiboru, što investiciju u kupovinu apartmana u jedinstvenom objektu kao što je Zlatiborski Car čini više nego isplativom.

Detaljnije informacije na zlatiborskicar@colliers.rs i www.zlatiborskicar.rs  

Tekst i foto: Zlatiborski Car

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.