KOLIKI STAN MOŽETE KUPITI ZA 100.000 EVRA U GRADOVIMA CRNE GORE?

28. Oct 2022
Photo: Pixabay

Cene stambenih nekretnina u Crnoj Gori rastu godinama, a prednjače Podgorica i pojedine primorske opštine.

Prema podacima Monstata, prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori skočila je u drugom kvartalu na 1.380 evra, čak 11,5 odsto više nego u istom periodu prošle godine. U odnosu na prethodni kvartal, prosečna cena kvadrata stana u novogradnji veća je 8,7 odsto.

Cene kvadratnog metra stana variraju od opštine do opštine, a prema preseku cena oglašenih na najvećim oglasnicima za prodaju, koje je prikupila konsultantska agencija za nekretnine Adriatic Appraisal, najskuplji stanovi su u Tivtu.

Adriatic Appraisal je poređao 7 gradova u Crnoj Gori po veličini stana kojeg možete kupiti za 100.000 evra – korišćeni podaci su iz septembra – i po toj tabeli, i najmanji i najveći stan za tu sumu kupićete na primorju – najveći u Ulcinju, najmanji u Tivtu.

Ukoliko raspolažete budžetom za kupovinu stana od 100.000 evra, u Ulcinju za taj novac možete kupiti stan od 83 metra kvadratna, dok ćete se u Tivtu morati zadovoljiti s garsonjerom (ili manjim jednosobnim stanom) od svega 40 kvadrata.

U Podgorici za taj novac možete kupiti stan od 76 kvadratnih metara a u Budvi 45.

 

Izvor: investitor.me

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.