KOLIKO KOŠTA DOBAR STAN NA CRNOGORSKOM PRIMORJU?

21. Jun 2022
Photo: Pixabay

Cene nekretnina u Crnoj Gori veće su u proseku za oko 15 odsto ove godine u odnosu na prošlu, a najveća tražnja je za kvadratima na moru.

Ponuda na crnogorskom primorju je šarenolika i može se naći sve od stanova, apartmana i garsonjera do luksuznih „penthausa“ kuća i vila. Prema podacima sajta nekretnine.rs, cene kvadrata u Crnoj Gori se kreću u proseku od najmanje 1.500 evra, pa naviše.

Tako je, na primer, moguće pronaći i garsonjere od dvadesetak kvadrata po ceni od 30.000 evra, koliko košta jedna u Tivtu, udaljena oko 800 metara od plaže, a koja se nalazi u prizemlju kuće. U ponudi ima i luksuznijih stanova pa je tako za stan od 46 kvadrata u Budvi potrebno izdvojiti 184.000 evra.

U nastavku je detaljan pregled cena nekretnina u nekim od omiljenih destinacija za odmor, domaće javnosti, u Crnoj Gori.

Budva

U odnosnu na prosek, cene nekretnina u Budvi i okolnim naseljima su prilično veće. Tako u Bečićima, može da se pronađe dvosoban stan u zgradi u izgradnji od 37 kvadrata po ceni od 125.400 evra.

U Rafailovićima, na 3 kilometra od Budve na prodaju je i trosoban stan koji se nalazi na samoj plaži. Reč je o 165 kvadrata i ceni od 550.000 evra.

U Budvi u samom centru 39 kvadrata vlasnik ceni 89.700 evra.

Takođe u ponudi u Budvi ima i nezanemarljiv broj luksuznih nekretnina čije se cene kreću u milionima evra.

Kotor

Što se tiče Kotora, u Dobroti nenamešten stan, u novogradnji sa pogledom na more, od 54 kvadrata košta 120.000 evra.

Sa druge strane, luksuzan stan u Dobroti od 57 kvadrata sa pogledom na more vlasnik ceni 179.000 evra.

U ponudi je i stan u novogradnji odmah do centra – 86 kvadrata za 295.000 evra.

Herceg Novi

Herceg Novi ima niže cene nekretnina. Tako vlasnik trosobnog stana od 99 kvadrata traži 199.000 evra.

U oglasima je i luksuzniih 103 kvadrata za 159.650 evra. Dodaje se i da stan ima veliku terasu sa pogledom na more.

Ako tražite nešto bliže obali, za jednosoban stan od 45 kvadrata, na 250 metara od samog mora, treba izdvojiti oko 80.000 evra.

Tivat

U slučaju Tivta, cene su kao i u Budvi iznad proseka, te se za jednosobne stanove i garsonjere izdvaja nešto više od proseka. Veliki broj nekretnina na prodaju se nalazi u Porto Montenegro, gde stanovi koštaju pravo malo bogatstvo, te oni guraju prosečnu cenu kvadrata u Tivtu na gore, ali isto tako postoji i pozamašan broj pristupačnih nekretnina.

Na 5 minuta od centra Tivta, u ponudi stoji stan u novogradnji od 48 kvadrata, koji se prodaje po ceni od 298.000 evra.

U naselju Krašići 53 kvadrata moguće je dobiti i za 60.000 evra. U istom naselju je na prodaju i stan od 116 kvadrata za 270.000 evra, prenosi investitor.me.

Kako stranac može kupiti nekretninu?

Što se tiče procesa kupovine, za kupovinu nekretnina u Crnoj Gori za strane državljane je potreban prvenstveno pasoš. Agencije preporučuju, i pored pomoći koje one pružaju, da unajmite licenciranog advokata koji treba da obavi detaljnu proveru dokumentacije.

Nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora, potrebno je da se registrujete kao novi vlasnik nekretnine.

 

Izvor: investitor.me

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.