PRVI KONGRESI U OBNOVLJENOM SAVA CENTRU VEĆ U NOVEMBRU

10. Jan 2023
Photo: Delta Real Estate

S  obzirom na to da radovi na rekonstrukciji Sava centra teku po planu, trenutno vlada ogromno interesovanje za održavanje događaja u renovinarom objektu, a prvi kongresi zakazani su već za novembar ove godine, kada se očekuje otvaranje kongresnog dela objekta sa ukupno 40 kongresnih dvorana, izjavila je za Tanjug Katarina Gajić, direktor projektovanja i izgradnje u Delta Real Estate, prenosi euronews.rs.

HOL U KONGRESNOM DELU SAVA CENTRA / FOTO: DELTA REAL ESTATE

Gajić je navela da su u proteklih godinu dana završeni mnogi radovi na objektu koji se nalazi do ulice Milentija Popovića: sanacija armirano-betonske konstrukcije i ojačavanje objekta u skladu sa novim seizmičkim propisima i normativima evrokoda, a aktivno se radilo i na energetskoj sanaciji fasade.

Istakla je da će Sava Centar zadržati svoj prepoznatljivi spoljašnji izgled – zelena stakla, kosu fasadu i kompletnu geometriju što su neke od odlika tog objekta.

Kada je reč o unutrašnjim radovima, Gajić je navela da se implementiraju savremeni sistemi elektroinstalacija, mašinskih instalacija, a da će se naredni koraci odnositi i na savremene scenske tehnologije jer je, kako kaže, u planu da objekat ima impresivnu, modernu tehnologiju koja se podrazumeva kada su u pitanju događaji iz oblasti kongresnog turizma.

„Očekuje nas vrlo dinamična godina i veliko otvaranje kongresnog dela objekta u novembru 2023. godine, nakon čega ćemo nastaviti da se bavimo objektom B i plavom salom koja svakako predstavlja 'dragulj' Sava Centra i najsofisticiraniji element kome se posvećujemo sa posebnom pažnjom", rekla je Gajić.

Očekuje se, kaže, da će u Sava Centar biti investirano više od 100 miliona evra i dodaje da će taj objekat, koji se prostire na više od 100.000 kvadratnih metara bruto površine, biti kombinacija novog i starog.

Istakla je da će Sava Centar zadržati svoju namenu, koji je imao pre rekonstrukcije.

„To je veliki kongresni centar gde se održavaju filmske projekcije, koncerti... Pored toga, nekada su Sava Centar krasili šoping zona, ritejl prostor, kancelarijski prostor i mi ćemo sve namene tog objekta zadržati, ali smo ih organizovali na drugačiji način tako da mogu da funkcionišu nezavisno i ne ometaju rad jedni drugih", rekla je Gajić.

Objekat Sava Centra star je više od 40 godina, a kompanija "Delta Holding" kupila ga je od Grada Beograda u novembru 2020. godine za 17,5 miliona evra.

Izvor: euronews.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.