ŠTA NAS ČEKA NA NAJVEĆEM SVETSKOM SAJMU NEKRETNINA MIPIM 2023

20. Jan 2023
Photo: mipim.com

Vodeći svetski događaj u industriji nekretnina, MIPIM, održaće se od 14. do 17. marta u Kanu, u Francuskoj. Biće to još jedna izuzetna prilika, sa tradicijom dužom od 30 godina, da se tokom četiri dana, u Festivalskoj palati na Kroazeti, okupe najuticajniji igrači iz svih sektora real estate industrije na međunarodnom nivou.

Foto: MIPIM

Kao jedinstven urbani festival, MIPIM utiče i ubrzava transformaciju izgrađenog okruženja. MIPIM je katalizator za konkretna rešenja, kombinujući razgovore licem u lice, misaono vođstvo, razvojne mogućnosti i globalni kapital za pokretanje promena. Povezuje i inspiriše međunarodnu zajednicu nekretnina da stvori održivija, pogodnija i prosperitetnija mesta za sve.

Foto: MIPIM

Kao i ranijih godina, i ovog marta u Kanu okupiće se više od 20.000 delagata iz blizu 100 zemalja i više od 2.500 kompanija, koji će na prostoru od 20.000 m2 imati priliku da izlože svoje projekte, upoznaju nove trendove, prisustvuju brojnim događajima i konferencijama, i što je najvažnije, direktno se umreže sa potencijalnim partnerima iz svih oblasti real estate biznisa, od stanogradnje, industrije, logistike i poslovnog prostora, do hotelijerstva, zadravstva, turizma i značajnih infrastrukturnih projekata. Suština ovog okupljanja je pristup najvećem broju razvojnih projekata i izvora kapitala širom sveta, koji ne nudi nijedan drugi sajam nekretnina u svetu.

Foto: MIPIM

Ono što ovaj događaj čini jedinstvenim jeste prilika da se nađete direktno licem u lice sa najvećim svetskim investitorima i developerima, ali i liderima u svim sektorima građevinske i industrije nekretnina, kao i političkim liderima i predstavnicima lokalnih vlasti i gradova širom sveta. Ove godine na MIPIM-u će biti prisutni predstavnici brojnih gradova Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Estonije, Finske, Češke, Nemačke, Grčke, Italije, Islanda, Švedske, Španije, Slovenije, Poljske i mnogih drugih zemalja.

Nastavljajući prošlogodišnju temu “Driving urban change”, MIPIM 2023 biće posvećen ESG standardima, a u svetlu toga otvara se nova scena u okviru izložbenog prostora – Road to Zero, površine 400 m2. Nova namenska zona kombinovaće izložbeni, mrežni i konferencijski prostor sa fokusom na praktične metode za dekarbonizaciju industrije nekretnina.

Foto: MIPIM

Road to Zero okupiće sve ključne aktere izgrađenog okruženja uključene u ovaj proces: od održivih investitora, do programera, industrije i dobavljača inovativnih rešenja. Pored vodećih kompanija Schneider Electric i Schindler kao zlatnih i srebrnih sponzora, velika imena kao što su PvC, Veolia, Building Minds i Carrier su već potvrđena kao izlagači u ovoj oblasti.

Na ovogodišnjem MIPIM-u čeka nas još jedan novi, ekskluzivni međunarodni događaj, MIPIM Co-Liv Summit, o rastućem trendu zajedničkog života. Pokrenut u partnerstvu sa Co-Liv, vodećim globalnim udruženjem co-living profesionalaca, MIPIM Co-Liv Samit održaće se u ponedeljak 13. marta, pre tradicionalnog otvaranja MIPIM-a u utorak 14. marta.

Novi događaj je odgovor na porast zajedničkog života, oblika stambenog razvoja, koji stanovnicima pruža zajednički životni prostor. Gradovi kao što su Barselona i London prednjače u uvođenju zakonskih okvira za izgradnju projekata za zajedničko stanovanje, kao način da se udruži privatni stambeni prostor sa javnim,  kako bi se izgradile nove zajednice i pokušao da se reši nedostatak stambenog prostora.

Foto: MIPIM

MIPIM Co-Liv Samit biće godišnji događaj koji će okupiti vodeće igrače u ovom sektoru, od investitora, developera i gradova, do arhitekata, agenata i savetnika za nekretnine.

Jedan od glavnih govornika na MIPIM 2023 biće Kristina Gamboa, izvršna direktorka Svetskog saveta zelene gradnje (World Green Building Council), a kompletnu listu govornika možete pogledati ovde.

Real Estate magazine, kao zvanični medijski partner MIPIM-a iz Srbije i regiona, nastaviće redovno da informiše o svim aktulenostima u vezi sa ovogodišnjim događajem, uključujući i kompletan izveštaj sa samog događaja.

Sve što vas zanima o samom događaju, kompletan program, lista izlagača, informacije o tome kako da budete izlagač ili posetilac ovogodišnjeg MIPIM-a, možete naći ovde .

Tekst: Nikolina Vukićević

Foto: MIPIM

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.