SVETSKA NEDELJA ZELENE GRADNJE 2022: MI GRADIMO ZA SVE

09. Sep 2022
Photo: serbiagbc.rs

Svetska nedelja zelene gradnje (World Green Building Week) ove godine će se održati od 12. do 16. septembra pod sloganom mi #GradimoZaSve (#BuildingforEveryone).

Savet zelene gradnje Srbije će, već tradicionalno, i ove godine na nacionalnom nivou promovisati kampanju, te Svetsku nedelju zelene gradnje #WGBW2022 obeležava 13. i 16. septembra u Beogradu, u vidu organizacije dvodnevne konferencije DANI DOBRE PRAKSE, kao deo svetske kampanje #GradimoZaSve, sa ciljem da vrati ljude u fokus izgrađene sredine.

Organizacija Konferencije 1. dana je uz podršku Privredne komore Srbije, kao domaćina događaja, dok je 2. dan Konferencije organizovan u partnerstvu sa članicama Građevinskim i Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu:

 

  • 13. septembar / 09-16 časova / Privredna Komora Srbije / Resavska 15 / Beograd
  • 16. septembar / 10-14 časova / Građevinski fakultet UB / Bulevar kralja Aleksandra 73 / Beograd

 

Nedelja zelene gradnje, kao jedna od najvećih svetskih kampanja za ubrzavanje održivog razvoja izgrađene sredine širom sveta, ima za cilj da pozove globalnu zajednicu da ubrza klimatske akcije za izgrađenu sredinu sa Net Zero emisijom ugljenika – za unapređenje zajednica i ekonomija. Savet zelene gradnje Srbije, kao nacionalni član WorldGBC, pridružuje se ovoj inicijativi i kampanji.

Konferencija treba da odgovori na ključno pitanje: „Kako kreiramo dobru praksu?“. Tačnije, na koji način kreiramo dobru zelenu praksu koja može da bude polazna tačka daljeg održivog razvoja.

Ovogodišnja kampanja posebno dobija na značaju sa prošlonedeljnim donošenjem jedne od najvažnijih UN Rezolucija koja se odnosi na ljudska prava, da svako na planeti ima pravo na zdravu životnu sredinu.

Rezolucija za koju je, pored Srbije, glasalo 160 država, proistekla je iz hitne potrebe da se obuzda ubrzano propadanje prirodnog sveta.

KLJUČNE SU EKOLOŠKE, EKONOMSKE I SOCIJALNE POLITIKE, ALI I PODRŠKA POSLOVNIH MODELA.

Zato ovogodišnja globalna kampanja #BuildingforEverione izdvaja tri ključne teme, stavljanjem u prvi plan mogućnosti kako da izgrađena sredina podrži ciljeve održivog razvoja UN-a:  Building for the planet / Building for communities / Building for economies.

Za prisustvo konferenciji neophodna je REGISTRACIJA gde možete da odaberete način prisustva konferenciji (za dan 1 je potrebno odabrati i način prisustva: uživo ili online).

#SerbiaGBC #GradimoZaSve #WGBW2022 #BuildingForEveryone

 

Izvor: serbiagbc.rs

Foto: serbiagbc.rs

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.