TOYO TIRE OTVORIO FABRIKU AUTOMOBILSKIH GUMA U INĐIJI

15. Dec 2022
Photo: toyotires.rs

Kompanija Toyo Tire otvorila je u Inđiji fabriku automobilskih guma, a kako je saopšteno, izgradnja postrojenja vrednog preko 390 miliona evra trajala je 17 meseci.

Do 2023. godine planirano je otvaranje radnih mesta za više od 500 zaposlenih, a predviđena godišnja proizvodnja iznosiće 5 miliona guma vrhunskog kvaliteta namenjenih za tržišta Evrope, Bliskog istoka i Severne Amerike.

Kompleks fabrike za proizvodnju guma, koji pokriva 64 hektara građevinskog zemljišta, uključuje i savremeno postrojenje za testiranje guma.

Brendovi koji će se proizvoditi u Inđiji jesu Tojo Tayer i Nito koji predstavljaju prvi izbor za terenska i putnička vozila širom Severne Amerike i Evrope.

„Fabrika u Inđiji je jedina grinflid investicija korporacije Tojo Tajer u Evropi, a najbolja je u celom svetu po kvalitetu i opremljenosti“, rekao je prilikom otvaranja fabrike predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi ekapija.com.

Kako je dodao, "očekujemo da odavde u svet, na tržišta Severne Amerike i Zapadne Evrope, odu najbolje gume, proizvedene upravo u Srbiji".

„Verujem da ovih 117.000 metara kvadratnih nije ni blizu poslednje velike investicije korporacije Tojo Tajer u našu zemlju. Za sada je uloženo 283 miliona evra, a vrednost investicije će iznositi preko 300 miliona evra. Danas, u ovoj fabrici u Inđiji radi 460 zaposlenih, a planirano je da se otvore radna mesta za još 120 ljudi do kraja sledeće godine. To nam sve donosi brži rast BDP-a, to nam donosi veće plate i više penzije“, dodao je Vučić.

Predsednik i generalni direktor korporacije Tojo Tajer, Takaši Šimicu, istakao je da će fabrika u Inđiji igrati ključnu ulogu u globalnom lancu snabdevanja i daljem razvoju japanskog giganta.

„Veoma smo zadovoljni što smo izabrali Srbiju kao zemlju u kojoj ćemo izgraditi svoju novu fabriku, najsavremeniju u Evropi, koja će snabdevati evropsko tržište iz lokalne baze i ostvariti svoj potpuni strateški potencijal da zadovolji potrebe tržišta guma u SAD. Nadamo se da će ovo postrojenje biti još jedan od temelja razvoja odnosa između naše dve zemlje. Želimo da se zahvalimo našim distributivnim partnerima u SAD i Evropi, korporaciji Micubiši, pružaocima finansijskih usluga, našem izvođaču, korporaciji Takenaka, kao i partnerskim kompanijama“, rekao je Šimicu.

Vrhunska poslovna praksa, znanje i posvećenost japanske kompanije kojima se teži širom sveta takođe su implementirani u primeni najsavremenijih tehnologija i ekoloških praksi u fabrici u Inđiji. Globalna filozofija Tojo Tajer u oblasti zaštite životne sredine i unapređenja održivog poslovanja u potpunosti se primenjuje i u Srbiji. Fabrika u Inđiji će raditi po najvišim svetskim standardima, kako u pogledu proizvodnje, tako i u pogledu bezbednosti i zdravlja na radu i zaštite životne sredine, stoji u saopštenju.

Kompanija Tojo Tajer Srbija osnovana je u oktobru 2019. godine. Japanska korporacija Toyo Tire vodeći je svetski proizvođač guma, sa više od 70 godina tradicije i gotovo 13.000 zaposlenih širom sveta.

 

Izvor: ekapija.com

2024. © Sva prava zadržana. RealEstate-Magazine.rs. Developed by Creative Web
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.